Alles over auto's

Autoverzekering

5 tips voor het vinden van een autoverzekering

Er zijn autoverzekeringen in alle soorten en maten. Het vinden van een autoverzekering die het beste bij je past zal voornamelijk afhankelijk zijn van de dagwaarde van de auto en je financiële mogelijkheden. Je kunt de auto alleen WA verzekeren.

Dit is interessant vanwege de lage maandelijkse premie, echter wordt alleen de schade aan de auto van de tegenpartij vergoed, indien er sprake is van een ongeval. De schade aan je eigen auto dien je zelf te betalen. Deze optie is aantrekkelijk wanneer je auto een lage dagwaarde heeft en je zelf voldoende spaargeld hebt om een andere auto te kunnen kopen.

De WA-Plus verzekering biedt iets meer mogelijkheden. Je eigen auto is dan ook verzekerd bij diefstal, ruitschade en bij brand. Een Allrisk verzekering is een goede keuze wanneer je een jonge auto wilt verzekeren met een hoge dagwaarde. Kijk dus altijd eerst naar je financiële situatie.

Via vergelijkingssites kun je verschillende premies met elkaar vergelijken. Kijk ook gelijk naar de hoogte van het eigen risico in geval van schade en lees de kleine lettertjes eens goed door. Vergelijk tevens de aanvullende verzekeringen, zoals een inzittendenverzekering, alvorens je een keuze maakt.

Geef een reactie