Alles over auto's

Rijbewijs

3 tips voor het vinden van een rijschool

Het vinden van een rijschool lijkt eenvoudig. Er zijn immers in iedere woonplaats wel meerdere rijscholen te vinden. Toch is het goed om vooraf de rijscholen met elkaar te vergelijken. Je zult zien dat er prijsverschillen zijn en dat de lesmethodes verschillen per rijschool.

Wanneer je de lestarieven vergelijkt, dien je wel even te kijken naar het aantal lesminuten. De ene rijschool geeft 45 minuten les en de andere zestig. Je kunt je afvragen of 45 minuten rijles voldoende is voor je. Misschien vind je dit veel te kort. Sommige rijscholen bieden ook blokuren aan van honderd minuten.

Je kunt nagaan of je te maken hebt met een professionele rijschool. De instructeurs zijn dan in het bezit van een WRM-certificaat. Tijdens de rijlessen is continuïteit erg belangrijk. Al doende leer je en verwerf je verkeersinzicht.

Vraag dan ook altijd even na of er meerdere rijinstructeurs zijn en lesauto’s. Het is fijn als je altijd in dezelfde lesauto rijdt en dezelfde instructeur hebt, maar het is nog belangrijker dat de lessen door kunnen gaan indien er een lesauto of instructeur langdurig uitvalt. Na een kort onderzoekje heb je zo een goede rijschool gevonden.

Geef een reactie