Alles over auto's

Algemeen

Een VCA certificaat halen doe je om deze 4 redenen

In de jaren tachtig werd VCA bedacht: Veiligheid, gezondheid & milieu Checklist Aannemers. In eerste instantie alleen voor de petrochemische industrie. Inmiddels is VCA de standaard in tientallen sectoren. Heb jij al een geldig VCA certificaat? Zo niet, lees dan verder. Dit zijn 4 redenen om het certificaat te behalen.

 

Omdat het verplicht is

De eenvoudigste reden om je VCA certificaat te behalen is omdat dit hoogstwaarschijnlijk verplicht is. We schreven in de inleiding al dat VCA inmiddels in tientallen sectoren de standaard vormt. Honderdduizenden medewerkers hebben een VCA certificaat en tienduizenden werkgevers stellen VCA verplicht. Je moet kunnen aantonen dat je genoeg kennis van veiligheid hebt om je werkzaamheden veilig en capabel uit te voeren. VCA is hiervoor hét instrument.

Je kunt er veiliger mee werken

VCA is in het leven geroepen om de veiligheid te vergroten. Het is een instrument dat werkt. Sinds de intrede van VCA is het aantal ernstige en dodelijke ongevallen sterk afgenomen. Door je VCA certificaat te behalen doe je waardevolle kennis op. Kennis waarmee je jouw werkzaamheden veiliger kunt uitvoeren. Zo werk je met meer zelfvertrouwen en voorkom je werkongevallen.

Ook je omgeving profiteert ervan

Je VCA certificaat behaal je niet alleen voor jezelf. Een belangrijk onderdeel van VCA is dat je leert hoe je jouw werkzaamheden uitvoert met veiligheid voor je omgeving. Want ook jouw collega’s kunnen geraakt worden door jouw werkzaamheden. Jij wilt in een veilige omgeving werken en je collega’s ook. Daarom is het belangrijk dat iedereen zijn/haar VCA heeft.

Het vergroot je kansen op een eventuele nieuwe baan

Misschien niet direct voor nu, maar wellicht wel voor later: met een VCA certificaat verhoog je jouw waarde op de arbeidsmarkt. Ben je op zoek naar een nieuwe baan, dan zal een potentiële werkgever het prettig vinden dat jij al een VCA certificaat op zak hebt. Je toont hiermee aan dat je een professional bent die aandacht heeft voor veiligheid.

Schrijf je in voor een VCA cursus van ARBO centrum

Wil jij jouw VCA certificaat halen? Schrijf je dan in voor een VCA cursus van ARBO centrum. Met vestigingen door heel het land is er altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt. Bovendien beoordelen onze cursisten ons gemiddeld met een 9 en behalen zij een slagingspercentage van meer dan 95%.

Geef een reactie