Alles over auto's

Algemeen

Tweedehands auto kopen? Gebruik deze tips

Indien je op zoek bent naar een andere auto wil je natuurlijk geen miskoop. Je wilt een betrouwbare auto rijden, zonder er teveel voor hoeven te betalen. Maar hoe weet je zeker dat je een betrouwbare tweedehands auto koopt?

Wanneer je zelf niet zoveel verstand hebt van auto’s kun je een kennis of vriend meenemen die er meer verstand van heeft. Als koper heb je een onderzoeksplicht. Je dient zelf onderzoek te verrichten naar de staat van de auto.

Een proefrit maken, mag dan ook niet ontbreken tijdens dit onderzoek. Je kunt ook een garage inschakelen die je helpt met de aankoop van een tweedehands auto.

Je weet dan zeker dat iemand met verstand van auto’s naar de auto heeft gekeken. Bij het kopen van een tweedehands auto bij een BOVAG garage krijg je garantie. Mocht er na de aankoop een gebrek aan het licht komen, dan kun je met de auto terug naar de desbetreffende garage.

Vraag ook altijd of je het onderhoudsboekje mag bekijken en controleer de kilometerstand en de historie van de auto. Dit kun je heel eenvoudig online regelen door het kenteken van de auto in te voeren.

Geef een reactie