Alles over auto's

Auto reparatie

Alles over de APK Keuring

Elke auto dient jaarlijks een APK keuring, Algemene Periodieke Keuring, te ondergaan. Met uitzondering van de nieuwe auto’s. Dit is wettelijk verplicht, zonder geldige APK mag je niet rijden met het voertuig.

Je riskeert dan een hoge boete en indien je een ongeval veroorzaakt, loop je het risico dat de verzekeringsmaatschappij niets uitkeert. Ongeveer zes weken voor de vervaldatum ontvang je een herinneringsbrief van de RDW waarin staat dat het tijd wordt om de auto APK te laten keuren.

Je blijft zelf uiteraard verantwoordelijk voor het maken van een afspraak. Je kunt bij een RDW erkend APK-bedrijf een afspraak hiervoor maken.

De APK-keurmeester loopt de auto na en keurt de auto goed, of keurt de auto af. Je krijgt altijd een keuringsrapport mee. Indien de auto is afgekeurd, kun je nakijken op het keuringsrapport welke onderdelen je dient te vervangen of te repareren, alvorens de auto kan worden goedgekeurd.

Er kunnen ook enkele adviespunten op het keuringsrapport staan. De keurmeester geeft aan welke auto onderdelen binnenkort vervangen dienen te worden. De meeste mensen geven de auto bij de garage, voor de keuring, nog een onderhoudsbeurt, zodat de auto moeiteloos door de APK keuring heen komt.

Geef een reactie