Alles over auto's

Auto reparatie

Uitdeuken zonder spuiten bij hagelschade

Elke zomer is het helaas tijd voor het hagelseizoen en zien we soms grote hagelschades aan woningen, auto´s of bijvoorbeeld caravans. Dentworks maakte een lijstje voor je waarmee je het komende hagelseizoen makkelijker door komt.

Voorkom hagelschade
Zoals aangegeven is het in de zomer het drukste qua hagelbuien, vaak gecombineerd met heftig onweer. Je kan een hagelbui al zien aankomen door geelgroene bewolking. Hagelbuien kunnen zeer lokaal voorkomen en zijn in enkele gevallen lokaal ook zeer intens. Mocht zo´n intense hagelbui op jou locatie voorkomen dan kun je hagelstenen van wel 4 centimeter groot voorbij zien komen. Niet gek dus dat de schade aan je auto flink kan oplopen en dat je niet weg komt met een kleine deuk.

Natuurlijk is een natuurverschijnsel als hagel niet te voorkomen en zijn voorzorgsmaatregelen lastig wanneer een hagelbui, zoals in veel van de gevallen, onverwachts komt. Ook heeft niet iedereen een carport of garage aan zijn huis om de auto te beschermen. Om je auto toch te beschermen tijdens een hagelbui in het aan te raden om een luchtbed of matras (goed) vast te maken aan je auto. Dit klinkt misschien belachelijk maar als de grote hagelstenen overal schade aanrichten behalve aan jou auto, ben je waarschijnlijk blij dat je het gedaan hebt. Uiteraard is het niet altijd mogelijk om je auto te beschermen, gelukkig kunnen we je ook adviseren over hoe te handelen als er wel sprake is van hagelschade.

Deuken repareren zonder spuiten
Zonder spuiten uitdeuken is een efficiënte manier om deuken in je auto te repareren. Deze techniek komt niet voor niets steeds vaker voor, het is stukken vriendelijker voor het milieu dan het opnieuw spuiten van de auto. Ook omdat de behandeling van de auto minder intensief is, is deze manier van repareren in veel gevallen wel de helft goedkoper dan de originele manier. Ook gaat deze manier veel sneller dan de traditionele reparaties, de auto is de klaar terwijl je wacht.

Schade herstellen en verzekering
Omdat de techniek milieuvriendelijker en goedkoper is, kiezen veel verzekeringsmaatschappijen voor het vergoeden van deze techniek. Het is altijd handig om, het liefst voor het afsluiten, bij je verzekeraar na te vragen op welke manier je verzekerd bent tegen hagelschade. In veel gevallen is bij een (beperkt) casco schade aan je eigen auto meeverzekerd en is hagelschade daarbij inbegrepen. Er zijn een paar gevallen waarbij je wel eigen risico moet betalen maar dat is eenvoudig terug te vinden in de polis van je autoverzekering.

Geef een reactie