Alles over auto's

Uncategorized

Gebruikte heftrucks zijn minder milieubelastend dan je denkt

Een vrij gangbare slagzin van elk bedrijf tegenwoordig is ‘we gaan voor groen’, wat dan meteen de gedachten oproept over recyclen, overschakelen op energiezuinige componenten en isolatie toepassingen. Hoewel dit soort aanpassingen het meest voor de hand liggende gedachten zijn over duurzaamheid, zijn er talloze elementen in de toelevering voorzieningen die een positieve impact kunnen hebben.

Denk onder andere aan kopen van tweedehands heftrucks. Na bergen werk te hebben verzet zijn ze nog niet afgeschreven en door een volledig controle te ondergaan zijn ze geschikt om aan een tweede missie te beginnen. Hiermee verminderd het bedrijf de ecologische voetafdruk.

Overduidelijk goedkoper in aanschaf

Milieu is een belangrijk punt bij aanschaf van gebruikte heftrucks, maar budget en efficiëntie speelt ook een belangrijke rol. Je wilt het beste werkpaard aanschaffen voor je behoeften en tegelijkertijd wil je ook winst maken. De beslissing om voor tweedehands heftrucks te kiezen is dan al snel gemaakt. Je koopt dan voor veel minder van de marktwaarde een in goede staat verkerende en presterende tweedehands heftruck.

De prijs van een gloednieuwe heftruck is vaak voldoende om twee gebruikte heftrucks van te kopen. De waarde van tweedehands heftrucks liggen over het algemeen 50% lager dan een nieuwe, waardoor je koopkracht vergroot door te investeren in gebruikte heftrucks. Verhoog zo de productiviteit van het bedrijf en hou toch budget over voor klein onderhoud.

Kies het model waar de machinisten mee vertrouwd zijn

De nieuwste modellen hebben vaak een nieuw ontwerp met totaal andere functies. Dit is op zich geen slechte zaak, maar wanneer je een machinist in dienst hebt die perfect functioneert op eerdere modellen is het misschien beter om een tweedehands heftruck te kopen. Hiermee bespaar je extra geld en tijd die je anders kwijt bent aan trainingen.

Verandering voor werknemers die constant dezelfde routine uitvoeren is niet altijd even gemakkelijk. Door gebruikte heftrucks aan te schaffen blijf je bij hetzelfde model waar ze mee vertrouwd zijn en zullen ze zich op hun gemak voelen.

Makkelijker onderdelen te krijgen

Omdat gebruikte modellen al langer op de markt zijn, is het makkelijker het juiste onderdeel te vinden voor reparatie. De nieuwe modellen zijn misschien zo nieuw dat er nog geen goede voorraad onderdelen beschikbaar is. Op zichzelf zou het ook niet nodig moeten zijn, maar als er wat is kan de wachttijd behoorlijk oplopen.

Neem wel in acht dat gebruikte heftrucks altijd zichtbare slijtage hebben die nieuwe niet hebben. Vraag daarom altijd om een gedetailleerd rapport van eventuele eerdere onderhoudsproblemen.

Geef een reactie