Alles over auto's

Uncategorized

Tweedehands BMW uit Osnabrück, Duitsland

Ik ben net afgestudeerd en op zoek naar mijn eerste auto. Ik woon in een klein Nederlands dorpje en ga werken in de grote stad. Ik heb dus een auto nodig om mijzelf te vervoeren anders gaat het niet werken. Maar als ex student heb ik natuurlijk niet veel geld te besteden. Dus wie niet rijk is moet slim zijn zeggen ze altijd dus ik ging op zoek naar manieren om een auto te kunnen kopen without breaking the bank zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen.

Het schijnt dat auto’s veel goedkoper zijn in Duitsland. Duitsland is natuurlijk een autoland bij uitstek en het schijnt dat de Deutsche overheid veel investeert in de vorm van subsidies in de markt. Dat klinkt als muziek in de oren. Misschien kan ik als gierige Hollander zijnde daar ook een graantje van meepikken van deze Duitse uitdeel show. Dus ik ging maar kijken op AutoScout en ook die andere site Mobile. Ik vond al snel een keurige degelijke tweedehands BMW uit Duitsland. Hij was in prima staat. Volgens mij noemen ze dit een jargon een jahreswagen, bron: easyimport – autoimport expert Nederland. Moet je maar even opzoeken wat de precieze definitie daarvan is, maar het lijkt in te houden een tweedehands auto van de zaak origineel die nog in zeer goede staat is en vaak ook wat luxer uitgevoerd dan standaard bij de dealer staat.

De prijs was binnen mijn budget. Ik heb me moeten verdiepen in zaken zoals BPM en tijdelijk kenteken, bron: easyimport – Duitsland auto import gids. Dit is op eerste gezicht wat intimiderend maar het valt aan het einde van de dag reuze mee neem van mij aan zo een auto importeren uit Duitsland is geen rocket science hoor. Samen met mijn vader ben ik de auto gaan ophalen in Duitsland. En hebben we samen terug gereden naar Nederland. De auto is nu rijklaar voor de Nederlandse wegen en volgende week ga ik hem rijden naar mijn werk.

Geef een reactie